Tarta cu bacon si porumb

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 4147 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 300 gr faina
  • 50 ml lapte
  • 2 oua potrivite
  • o lingura cu smantana
  • o lingurita cu sare
  • o lingurita cu zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • un cub de unt moale

Pentru umplutura ne sunt necesare:

  • 300 gr bacon
  • 300 gr cascaval
  • 150 gr cas de vaci
  • 150 gr porumb (conserva)
  • 2 oua mari
  • o lingura cu smantana
  • o rosie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu bacon si porumb:

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut.

Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare.

Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt moale.

Dupa framantare, lasam aluatul la dospit, pana isi dubleaza volumul.

 Intindem o foaie (nu foarte groasa) si o asezam intr-o tava unsa cu putin unt/ulei.

Presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras si intindem uniform ouale batute cu smantana.  Adaugam fasii de bacon si porumbul, casul ras de vaci si restul de cascaval. Deasupra punem rosia taiata in felii.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute aproximativ.

Dupa coacere, tarta se lasa in cuptor, sa se raceasca treptat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ordinea in care se adauga ingredientele este aleatorie.

2

In aluat se poate adauga o lingurita cu rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bacon si porumb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite umplute in sos de marar verde