Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 8 Iun 2015 | 3311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 200 g faina
    • 6 linguri iaurt
    • 8 g drojdie
    • 1 lingurita rasa zahar
    • 1 lingura ulei de masline
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 550 g branza de vaci cremoasa
    • 3 linguri parmezan ras
    • 4 linguri cascaval ras
    • 2 cepe verzi
    • 1 legatura marar verde
    • 1 ou
    • sare
    • piper
    Crusta:
    • 150 g boabe de porumb
    • 3 oua
    • 1 lingurita rasa praf de copt
    • sare
    • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua:

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam iaurtul treptat, drojdia si incepem sa framantam. Cand aluatul devine omogen, elastic, incorporam uleiul. Acoperim aluatul, il lasam la dospit 30 de minute.

Umplutura: Intr-un bol amestecam branza de vaci cu parmezanul si cascavalul. Curatam ceapa verde, o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt indepartand cozile. Incorporam ceapa, mararul in branza, apoi oul, sare si piper dupa gust. Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Rasturnam aluatul in tava, iar cu degetele il intinde usor, spre margini, dar facem si o mica bordura. Il intepam cu furculita, turnam umplutura si o nivelam.

Crusta: Ouale le batem spuma cu sare, piper, apoi adaugam praful de copt. Boabele de porumb le scurgem bine de zeama. Peste umplutura punem porumbul, apoi ouale batute. Introducem tarta in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita. O lasam pana prinde o crusta usor aurie deasupra, dar in acelasi timp sa fie si coapta. Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca putin si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Rocsi 1

10.06.2015, 10:22

Dia, multumesc mult

mihaelar63 1

11.06.2015, 10:37

Foarte interesanta Trebuie sa o dau si eu pe tarte Merge la favorite

Teo 1

15.06.2015, 23:08

Abia astept sa o testez...!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecel si cas