Tarta cu capsuni

de ionela2682 in Dulciuri, 9 Iun 2011 | 5383 vizualizari

 

Daca tot sunt la moda in perioada aceasta..iata ce am preparat eu cu minunatele capsune!

 

INGREDIENTE

Crusta
  • 2 1/2 cana (350 grame) faina
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguri (30 de grame) zahăr
  • 1 cană (226 grame) unt nesărat, tăiate în bucatele mici
  • de la 1/4 la 1/2 ceasca (60-120 ml) de apă cu gheaţă
Umplutura de capsune:
  • 450-500g capsuni proaspete
  • 1/2 cana (100 grame) zahăr
  • 2 linguri (20 g), amidon de porumb
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingura zeama de lamaie
Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingură de smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Crusta:
-faina ,zaharul si sarea se mixeaza
-adaugam pe rand cubulete de unt fff rece
-se toarna prin tubul de alimentare al robotului pentru inceput 60 ml apa cu gheata se adauga pana la 120 ml cat sa iasa un aluat nisipos( atentie sar putea sa nu intre toata-eu am folosit doar 100 ml))
-se rastoarna pe masa de lucru si se omogenizeaza aluatul
-se imparte in 2 bucati,se infoliaza si se da la rece pentru cel putin 30 min
Intre timp preparam umplutura:
-zaharul,amidonul,zeama de lamaie si sucul se amesteca
-se toarna peste capsunele curatate si spalate,puse la scurs
-Se intinde o foaie de aluat ,se intinde in tava de tarta
-se toarna capsunele peste care taiem cateva bucatele de unt
-intindem si cealalta bucata de aluat,pe care o vom transforma in stelute ..sau ce forma dorim,pe care le vom unge cu un amestec de ou si 1 lg smantana
-le vom repartiza uniform pe tarta
-dam la rece si intre timp aprindem cuptorul ,setat pentru 200 grade ,introduce m tarta iar dupa 30-35 min reducem la 170 grade
-coacem pana devine rumena
(ATENTIE tarta gata de bagat in cuptor se va pune intr-o tava riscati sa va curga zeama si sa murdariti cuptorul!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Miha 1

10.06.2011, 10:11

Ce faina tarta!

DIANA B 1

10.06.2011, 11:16

Fainaaaaaaaaaaaaaaa , dar cam mult de migalit

ionela2682 1

10.06.2011, 13:01

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mousse de banane