Tarta cu capsuni

de alba_zori in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 12746 vizualizari

 

O tarta delicioasa,numai buna pentru primirea oaspetilor.Am facut tarta aceasta si alte dati dar parca de data asta era si mai buna,sper sa va placa cat mie!

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 110 gr zahar
  • 1 ou
  • un plic de vanilie
  • putina coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de lapte sau lichior
  • 250 gr faina 00 data prin sita
  • o lingurita pline de praf de copt
  • 80 ml ulei de floarea soarelui

PENTRU CREMA PATISERA CHANTILLY:

  • 200 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • un plic de vanilie
  • 60 gr amidon
  • 75 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • o coaja de lamaie spalata bine
  • 150 gr frisca batuta cu zahar pudra si intaritor frisca
  • jumate de sticluta de aroma de lamaie
  • 250 gr capsuni
  • un plic de gelatina in praf
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pregatirea aluatului:

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele in ordinea scrisa si se omogenizeaza.La urma se lucreaza un minut cu mana ca sa formam o minge care o vom acoperi cu folie transparenta si o vom lasa la odihnit 30 minute in frigider.

  • Dupa acest timp se scoate din frigider si se intinde intre doua folII transparente,se aranjeaza frumos in tava de tarta care am uns-o in prealabil cu ulei si faina,se indeparteaza folia de deasupra,se fac gauri cu furculita peste tot ca sa nu se umfle in cuptor si se unge bordul cu putina apa.

Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

Pentru crema patisera Chantilly:

Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu frisca,coaja de lamaie si lasam in infuzie 10 minute.

Intr-un bol amestecam zaharul cu galbenusurile,apoi cu amidonul dat prin sita,vanilia ca sa devina o compozitie sfaramicioasa care o vom topi cu laptele cald incet,incet,amestecand foarte bine.

Dupa ce a devenit o compozitie omogena o turnam in craticioara si invartim cu o furculita pe foc mic pana se ingroasa si devine crema.

Acoperim crema cu folie transparenta si lasam la racit.

Batem frisca cu zahar pudra si intaritor,adaugam si jumatea de sticluta de aroma de lamaie.

Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca de jos in sus pana se omogenizeaza.

Asezam crema in tarta.

Spalam caspunele si le taiem felii dupa marime, le aranjam peste crema si turnam gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diana_k 1

13.03.2013, 09:08

o tarta rapida si foarte buna

alba_zori 1

13.03.2013, 09:39

multumesc din inimioara ca va place asa demult cat imi place si mie,va pup

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de vanilie si fructe