Tarta cu ciuperci si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2015 | 5423 vizualizari

 

O tarta delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 145 g unt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 50 ml apa rece
  • 200 g ciuperci champignon
  • 100 g sunca presata
  • 5 fire ceapa verde
  • 100 g masline negre
  • 1 lgt pasta de ardei iute
  • 30 ml ulei
  • sare, piper
  • 175 g branza Fagaras
  • 200 g cas de capra
  • 200 g iaurt gras
  • 2 oua
  • patrunjel verde tocat
  • cateva feliute de ardei kapia rosu
  • 50 g cascaval
  • sare, piper dupa gust
  • rosii cherry
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si sunca:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece, timp in care pregatim umplutura.

Se spala si se curata ciupercile. Se pun deoparte 3 ciuperci intregi, restul se taie felii cu tot cu codita. Sunca se taie bastonase subtiri. Se pun ciupercile la calit in ulei, se presara putina sare si se lasa la foc mic pana se evapora apa lasata de ele. Se adauga sunca, apoi ceapa taiata rondele si maslinele taiate felii. Se calesc toate la un loc pentru 2-3 minute, se adauga pasta de ardei iute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se mai lasa putin dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Aluatul se ia de la frigider, se intinde cu sucitorul intr-o foaie rotunda mai mare decat forma in care se va coace tarta. Se aseaza foaia in forma tapetata cu unt, se aranjeaza in forma cu grija, astfel incat sa ramana aluat si peste margini. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc.

Intr-un vas se pune branza fagaras, casul de capra se da pe razatoarea mare, ouale, iaurtul si patrunjelul tocat. Se omogenizeaza bine, se adauga ciupercile cu sunca, se amesteca dupa care se toarna peste aluat, se niveleaza bine. Ciupercile pastrate intregi se taie in 4 sau 8 bucati (depinde cat de mari sunt) si se aseaza in tava peste compozitia de branza, la fel si rosiile cherry. Aluatul ramas peste marginea formei se pliaza peste umplutura, formand o bordura de jur imprejur, nu foarte lata. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Cand este aproape gata, se scoate din cuptor, se presara cascavalul ras si se da din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste calda sau rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de umplutura.

2

Ar merge bine si vreo 2-3 catei de usturoi (eu am uitat sa pun).

3

Iaurtul se poate inlocui cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv festiv