Tarta cu dovleac

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 2 Iul 2014 | 4774 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 250 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 300g piept pui
  • 2-3 lg ulei
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • 3 fasiute de gogosar murat
  • un dovlecel de 300 g
  • sare, piper
  • 250 g smantana
  • 1 ou
  • 300g branza de oaie
  • sare, piper, nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac:

Aluatul: se pune intr-un bol faina, sarea si untul rece taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta aluatul. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece.

Umplutura: Se spala pieptul de pui si se taie fasiute. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga carnea, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa pana prinde putina culoare. Se scoate carnea din tigaie, se da deoparte, iar in uleiul ramasa se caleste putin ceapa taiata rondele, usturoiul tocat si gogosarul taiat julien. Se adauga din nou carnea, se mai lasa putin pe foc si se da deoparte.

Se ia aluatul, se intinde cu sucitorul atat cat sa acopere tava si peretii acesteia. Se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptor pentru 10 minute.

Dovlecelul curatat de coaja se taie rondele subtiri. Smantana, oul si branza se amesteca impreuna si se adauga condimentele dupa gust. Se scoate tava din cuptor, se aranjeaza frumos rondelele de dovleac, deasupra se pune carnea cu ceapa si se toarna umplutura de smantana si se niveleaza. Se presara deasupra putina branza si se da la cuptor pentru 35-40 minute. Se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra