Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2011 | 4667 vizualizari

 

La multi ani, Ina! Sa ai ani frumosi si drepti, lini si senini! Sa ai parte de fericire, dragostea lui Costel (in taina po' sa te iubeasca si altii da' sa nu ti-o zica ca nu-i de bine :))) ), intelegere, vise implinite cand nici nu te-astepti, veselie si lacrimi de emotie si bucurie. Te imbratisez cu mare drag!

 

INGREDIENTE

Aluat.

  • 200 gr branza (eu am pus de vaci)
  • 100 gr unt
  • 300-400 gr faina
  • sare dupa gust

Umplutura

  • felii de bacon
  • 1 dovlecel marisor
  • o felie cas
  • 2 oua
  • gogosar
  • usturoi
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!:

Aluat.

Se amesteca branza si untul pana se obtine o pasta.

Se adauga faina si sarea si omogenizam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios, pe care-l modelam sa obtinem o bila, il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.

Dovlecel il taiem felii.

Il prajim pe ambele parti in putin ulei incins si soatem feliile pe o farfurie in care am pus servetele, pentru a absoarbe uleiul si zeama lasata.

Baconul il prajim usor pe ambele parti.

Scoatem de la rece aluatul si-l intindem intr-o foaie rotunda cu diametrul putin mai mare decat al vasului in care vom prepara tarta.

Ungem vasul cu unt, asezam aluatul si-l intepam usor cu furculita.

Asezam feliile de dovleac apoi cele de bacon iar deasupra asezam felii de gogosar.

Intr-un vas batem ouale cu smantana, sare, piper, usturoiul pisat si patrunjel, si le adaugam peste bacon.

Casul il taiem cubulete si-l asezam deasupra, in mod dezordonat :))

Dam tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce tarta se rumeneste frumos.

 

Multumesc Mona pentru idee >:d<.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Ina 1

13.11.2011, 13:38

" asta nu prea s-a papat asa grozav pt ca....avea dovleac."
Pai d'astea-mi dedici tu mie? Ce nu se papa la voi? Credeam ca numai eu fac gafe d'astea.....gen : "hai, ia tu asta, ca si asa o / il aruncam..... "
D'aia te iubesc eu !

MIUTA 1

13.11.2011, 18:59

Arata tare bine

Bucataras Medi 1

13.11.2011, 21:16

La multi ani,Inuca!................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei