Tarta cu dovlecei

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 27 Noi 2013 | 4357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g dovlecei
  • 4 oua mari
  • 50 ml ulei
  • 125 g parmezan/ cascaval ras
  • 125 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei:

Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri.

Galbenusuriele le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul, apoi adaugam pe rand uleiul, parmezanul si laptele si amestecam bine. In compozitia de galbenusuri mai adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si piper si amestecam toate ingredientele foarte bine.

Intr-un bol separat se bat albusurile pana devine o spuma tare si le adaugam pe rand peste aluatul cu galbenusuri amestecand cu o lingura de lemn.

La sfarsit adaugam dovleceii taiati felii, amestecam bine si punem compozitia intr-o tava de 24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Tava se baga la cuptor timp de 30-40 de minute pana se rumeneste tarta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu cascaval