Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2010 | 5398 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 160 gr faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarboinat de sodiu
  • 80 gr unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou

Pentru umplutura

  • 300 gr cartofi dulci, decojiti si taiati cubulete
  • 300 gr dovlecei, spalati si taiati cubulete
  • 200 gr mazare
  • 150 ml lapte
  • 1 ceapa rosie, curatata si injumatatita
  • 2 crengute de rozmarin
  • 10 gr amidon alimentar
  • 50 ml vermouth
  • 2 oua
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci:

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi se incorporeaza untul urmat de ou.Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.Dupa 30 minute se scoate de la rece, se ruleaza si se pune intr-o tava de tarta unsa cu grasime si tapetata cu faina.
°C.Aluatul din tava se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la copt 8 minute pana cand incepe sa se rumeneasca putin apoi se scoate si se pune deoparte pana se prepara umplutura.
Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Dovleceii si mazarea se pun impreuna la fiert in apa cu sare pana cand inecp sa se inmoaie, aprox.10-15 minute apoi se scurg si se pun deoparte.
Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15-20 minute.Dupa aceea se strecoara intr-o alta cratita si se pune iar pe foc.Se adauga in lapte amidonul dizolvat in vermouth si se lasa pe foc pana cand incepe sa se ingroase.
Sosul obtinut se transfera intr-un vas.Se adauga piureul de cartofi dulci, ouale, sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.Se amesteca bine apoi se incorporeaza dovleceii cu mazarea.
Se toarna umplutura in aluatul din tava si se da totul la copt 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu ton, bacon și roșii