Tarta cu dovlecei si cascaval

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2013 | 6846 vizualizari

 

As manca numai tarte. imi plac nespus, mai ales cele sarate, cu tot felul de umpluturi. Am incercat si cu dovlecel si pot sa va spun ca a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat :
  • 250 gr faina,
  • 100 gr unt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 1 ou,
  • 2 lg apa
  • Umplutura :
  • 2 dovlecei potriviti,
  • 2 rosii,
  • 1 ceapa,
  • piper,
  • 1 ardei gras - eu nu l-am avut de data asta,
  • condimente - eu folosesc "condiment pentru pizza" de la Fuchs, care contine maghiran, piper, busuioc, oregano, cimbrisor si anason,
  • 300 gr smantana,
  • 3 oua,
  • patrunjel,
  • 5-6 felii de cascaval.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si cascaval:

Aluatul: Se framanta un aluat din faina, unt si sare. Se adauga oul si apa, pana aluatul devine elastic. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30-40 minute. Apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm tapetata cu unt si faina. Ca sa-si pastreze forma, peste tarta se aseaza o hartie de copt peste care punem boabe de fasole.Se lasa la copt cam 15 min la foc mediu.

Umplutura: Se curata dovleceii si se feliaza. Se dau cu sare si se lasa la scurs. Se caleste ceapa, apoi se adauga dovleceii zvantati si rosiile taiate cubulete si condimentele. Se lasa la innabusit 10 minute, pana se evapora sucul de rosii. Se aseaza apoi in forma de tarta.

Intre timp, preparam sosul din 3 oua, 300 gr smantana, patrunjel ,piper si sare, pe care-l turnam peste dovlecei. Apoi feliile de cascaval. O lasam 45-50 minute la cuptor pana ce se formeaza o crusta deasupra, iar oul este inchegat.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Floare cu ciuperci si cascaval afumat