Tarta cu ficatei de pui si ciuperci

de oanapl in Ficat, 14 Sep 2017 | 4122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 125 g unt moale
  • 250g faina
  • 50ml apa
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura:
  • ½ kg ficatei
  • 3 cepe verzi
  • 200 g ciuperci conservate
  • 3 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ficatei de pui si ciuperci:

Pentru aluat, amesteci untul cu faina si sarea si dupa ce s-au amestecat complet, adaugi apa, putin cate putin. Invelesti aluatul cu folie si il dai la rece pentru o ora.

Pentru umplutura, calesti ceapa tocata marunt intr-o lingura de ulei, adaugi ficateii spalati si curatati si ii lasi pana ce isi schimba culoarea. Treci totul prin masina de tocat, iar pasta rezultata o amesteci cu ciupercile si patrunjelul taiate marunt, sare, piper si ouale batute.

Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi subtiri. Una o asezi intr-o tava rotunda, imbracand si peretii, pui umplutura si o acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Cu aluatul ramas dupa ce tai aluatul ramas pe marginile tavei, poti orna tarta.

 Dai tarta la cuptor, pentru circa 35-40 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficatei de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta cu faina de naut, ceapa si masline/Socca