Tarta cu lamaie

de Bianca20 in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 4766 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g faina;
  • 4 lg. zahar;
  • 80 g. unt;
  • un praf de sare;
  • 5 g. praf de copt;
  • 1 ou;
  • 2 lg. apa;

Crema:

  • 750 ml. lapte;
  • 180 g unt;
  • 150 g zahar;
  • o lamaie;
  • 4 galbenusuri;
  • 3 1/2 lg. amidon.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

Aluat: Se pune faina, zaharul, praful de sare si praful de copt intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se framanta pana obtinem un aluat uscat si faramicios. Se adauga oul si se framanta. Se pune si apa, dar doar daca mai este nevoie. Trebuie sa obtinem un aluat ca pentru biscuiti. Se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 de minute.

Crema: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga amidonul si laptele in fir subtire. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Se opreste focul si se adauga coaja si zeama de la lamaie si untul la temperatura camerei. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.

Se scoate aluatul dupa trecerea timpului si se intinde o foaie groasa de 4-5 mm. Se pune intr-o tava unsa cu putin unt si se i se da forma tavii. Se adauga crema racita si se pune la cuptor pentru 30 de minute la 180-200 de grade sau pana cand se rumeneste aluatul pe margini. Se scoate si se lasa sa se raceasca complet inainte de feliere. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura si mure