Tarta cu lamaie

de mihasara in Dulciuri, 15 Ian 2016 | 2112 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 225 g unt nesarat
    • 250 g zahar
    • 300 g faina
    • 2 lingurite de coaja de lamaie
    • sucul de la 4 lamai
    • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu lamaie:

     

  1. Incalzim cuptorul la 175°C.
  2. Amestecam untul topit cu 250g faina si 65g zahar su cu un praf de sare.
  3. Rezulta un aluat moale pe care il intindem pe o hartie de copt si il asezam in tava.
  4. Il coacem un sfert de ora sau pana il vedem ca se rumeneste usor.
  5. Cat timp se coace aluatul in cuptor, amestecam intr-un bol, ouale cu restul de zahar, coaja si sucul de lamai, faina si un pic de sare. Rezulta o compozitie lichida ce se va inchega la copt.
  6. Turnam amestecul peste aluatul copt si dam la cuptor pentru 18 minute sau pana compozitia cu lamaie se incheaga foarte bine.
  7. Se lasa sa se raceasca si se presara zahar pudra pe toata suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta Simeon II