Tarta cu legume

de oanapl in Mancaruri de legume, 10 Noi 2017 | 3447 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Această tartă am pregătit-o cu mai mult timp în urmă. Pozele nu arată grozav, dar a fost foarte gustoasă tarta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 cartofi
  • 200 g faina
  • 80 g unt
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 cartofi fierti
  • 1 dovlecel mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 rosii cherry
  • 1 ardei rosu
  • 3 ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume:

Pui cartofii la fiert, in coaja, cu putina sare.

Pentru aluat, cureti cartofii dupa ce se racesc si ii dai pe razatoarea mare, apoi ii amesteci cu faina, galbenusurile, untul si un praf de sare. Aluatul obtinut il intinzi in foaie si il asezi intr-o forma de tarta unsa si tapetata imbracand si peretii.

Speli legumele, le scurgi de apa si le tai toate felii potrivit de groase, apoi le asezi in blatul de tarta (dupa inspiratie sau ca in imagine: pe margine am alternat o felie de cartof, una de dovlecel si una de ardei, spre centru am asezat feliile de ciuperci iar in mijloc am asezat rosiile cherry; pe alocuri am mai asezat rosii cherry) si presari cu sare, piper si cimbru dupa gust. 

 Bati ouale cu smantana si torni amestecul peste legume.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, pentru circa 40 de minute.

Tarta se serveste calda sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta sarata cu dovleac