Tarta cu legume si carne de pui

de Rahela Velicu in Pui, 8 Dec 2019 | 5251 vizualizari

 

Tartele sarate sunt preferatele noastre. Cu aluat fraged si umplutura gustoasa, mai ales ca pieptul de pui nu este preferatul nostru. Asa ne place cel mai mult

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 250 g faina
  • 100 g untura/ 125 g unt
  • 1 ou
  • 7-8 linguri de apa
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 morcov mare
  • 5 oua
  • 200g iaurt
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si carne de pui:

Punem mai intai pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute. Morcovul il taiem cubulete si ii punem 15 minute la fiert.

Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam untura sau untul si oul. Adaugam un praf de sare si 7 linguri de apa. Depinde si de marimea oului, daca este nevoie mai adaugati o lingura de apa. Aluatul nu trebuie sa fie lipicios.

Ungem forma de tarta cu ulei si presaram faina.

Intindem aluatul intr-o foaie rotunda, o punem in tava, taiem marginile sa fie uniforma si o intepam cu furculita din loc in loc.

Tocam pieptul de pui fiert in cubulete, iar ceapa si ardeiul le taiem julienne.Punem legumele si pieptul de pui in forma de tarta.

Batem ouale cu iaurtul, adaugam sare dupa gust si turnam usor si uniform deasupra tartei.

Coacem tarta in cuptorul incins la 180 de grade timp de20-30 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos deasupra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

09.12.2019, 22:02

Ce aspect frumos are, iar de gust nu mai zic! Bravo, Rahela!

Rahela Velicu 1

10.12.2019, 13:38

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 21:24

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne de pui, ciuperci si ardei