Tarta cu legume si miez de lapte

de Oana in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2014 | 13901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 dovlecel
  • 1 zucchini
  • 1 morcov mare
  • putin ardei gras galben
  • 1 cutie miez de lapte Diete de la Delaco- 3 turnulete
  • 200 gr smantana sau branza de vaci
  • 3 oua
  • 3 linguri parmezan ras+ 2 linguri pentru gratinat
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
  • Blat:
  • 100 gr unt
  • 3 linguri apa rece
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu legume si miez de lapte:

Se prepara mai intai aluatul. Se pune untul rece taiat cubulete in vasul de la robot, se adauga sare si faina si se mixeaza lejer pana se obtin fulgi de aluat. Se adauga apoi apa rece si se mixeaza pana se incorporeaza aluatul. Se scoate aluatul din vas si se face o bila, se pune in folie de plastic si se tine la frigider pana se pregateste umplutura.

Morcovul, dovlecelul si zucchini ar fi ideal sa aiba aceeasi dimensiune. Morcovul se curata de coaja, dovleceii nu, doar se indeparteaza cotoarele. Se feliaza pe lung in fasii subtiri. Se pregateste si amestecul de branza. Miezul de lapte se zdrobeste cu furculita, se amesteca cu smantana, se pun ouale batute bine si parmezanul proaspat ras. Se adauga sare si piper dupa gust si putina nucsoara proaspat rasa.

Se scoate aluatul de tarta din frigider si se intinde o foaie subtire, de dimensiunea tavii. Eu am folosit o tava dreptunghiulara mica de 20x25 cm, dar se poate face si in tava rotunda, ca cea de tort, cu pereti detasabili.

Se asaza feliile de dovlecei, morcovi si zucchini circular, de jur imprejurul tavii, alternand frumos culorile. Eu am adaugat din loc in loc si felii de ardei gras galben. Se umple tava cu legume si apoi se toarna deasupra amestecul de branza, umpand toate spatiile libere.

Se coace tarta in cuptorul preincalzit, la 180-190 grade, timp de 45-50 minute. Cand este gata se presara deasupra parmezan ras si se mai lasa 5-10 minute in cuptor, sa se gratineze frumos. 

Se lasa tarta sa se raceasca putin si apoi se feliaza.

TIPS-URI

1

Aluatul se intinde perfect intre doua hartii de copt, se poate apoi masura usor daca s-a ajuns la dimensiunea tavii ridicand hartia de copt cu tot cu aluat. Cand se transfera in tava, hartia de dedesubt se lasa in tava si se indeparteaza doar cea de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu file de anșoa, roșii uscate și brînzică de casă