Tarta cu mascarpone si ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 4673 vizualizari

 

Tarta asta am facut-o cam cu ce aveam in figider. Aveam pofta de ceva dulce, dar fara mare bataie de cap....a iesit ceva bun de tot.
 
 

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie

Umplutura

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 200 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 10 g faina
  • 100 g ciocolata maruntita
  • 2 linguri preparat pentru capuccino
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mascarpone si ricotta:

Incepem cu aluatul.

Untul rece, faina si un pic de sare se amesteca. Se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul, esenta sau seminte de vanilia. Se amesteca rapid sa nu se incalzeasca aluatul. Cand devine compact si neted, il invelim intr-o pelicula si il punem la frigider pentru o ora.

Trecem la umplutura. Intr-un bol, amestecam ricotta cu zaharul. Adaugam galbenusurile, faina si amestecam.

La sfarsit adaugam mascarpone dupa ce l-am batut un pic cu furculita sa se inmoaie, ciocolata razuita, capuccino.

Dupa o ora, intindem aluatul intre doua foi de pelicula. Luam o tava rotunda de tarte, diametrul 22 cm. Punem in tava aluatul, taiem marginile frumos, adaugam umplutura.

Decoram suprafata cum ne place cu restul de aluat ramas.

Se da la cuptor la 180°, cam 50 minute.

Cand e gata, lasam sa se raceasca bine.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune