Tartă cu mere

de Gouda in Dulciuri, 17 Oct 2010 | 8808 vizualizari

 

S-a primit interesantă!!!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg mere
  • 100 g nuci
  • 50 g seminte floarea soarelui
  • 300 g zahăr
  • 2 linguriţe scorţişoară pudră
  • 200 g făină
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 150 g fulgi de ovăz sfărîmaţi
  • 150 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere:

  Se călesc merele, nucile, seminţele, 250 g zahăr, scorţişoara într-o cratiţă la foc mic undeva 15 minute pînă cînd merele se înmoaie.

  Se amestecă făina, 50 g zahăr, bicarbonatul, fulgii de ovăz sfărîmaţi şi untul pînă la obţinerea unei compoziţii omogene.

  Se aşează în tava tapetată această compoziţie, presînd uşor şi marginile apoi se adaugă şi merele călite.

  Se coace tarta în cuptorul bine încins circa 35-40 minute, pînă cînd prăjitura capătă o crustă aurie.

  Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească tarta iar apoi se taie bucăţi.

Poftiţi la desert!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere Kiki