Tarta cu mere (2)

de La Ancuta in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 3904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 6-8 mere rase
  • 2 mere taiate feliute
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere (2):

Pentru umplutura:
Curatam merele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem merele intr-un vas pe foc si adaugam zaharul. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana scade toata zeama. Dam apoi deoparte si lasam sa se racoreasca.

Adaugam scortisoara macinata si cele 2 mere taiate feliute subtiri si amestecam bine.

Pentru blat:
Mixam bine zaharul cu untul pana devine crema. Adaugam apoi oul si vanilia si mixam pana se omogenizeaza.

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. O incorporam in crema de unt si framantam bine. Va rezulta un aluat ferm, nelipicios.

Intindem 2/3 din aluat in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Avem grija sa ridicam putin si pe marginea tavii.

Repartizam merele pe toata suprafata tartei si nivelam.

Din aluatul ramas formam suluri pe care le vom aseza deasupra tartei. Pentru ca mi-au mai ramas cateva bucatele, m-am jucat putin :)

Dam la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumeneste grilajul tartei. Scoatem apoi din cuptor si lasam sa se racoreasca apoi scoatem usor din tava.

Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

germiniasi 1

01.08.2011, 20:30

si eu fac este fff.buna dar a ta este si frumoasa chear o voi face in seara asta

La Ancuta 1

01.08.2011, 21:45

germiniasi sper sa iti placa

adry88 1

05.08.2011, 11:53

grozava

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudele cu mere