Tarta cu mere

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2014 | 4168 vizualizari

 

ce poti face din niste mere de vara super aromate, pe care toata lumea refuza sa le manance pe motiv ca din cadere s-au batucit? Ati ghicit: tarta cu mere! ;)

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 80 gr. zahar tos
  • 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr. unt rece
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa rece

Blat:

  • 2 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1/4 plic praf de copt
  • 3 linguri gris
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura pudra de roscove
  • 2 linguri fulgi de ciocolata

Umplutura:

  • 600 gr. mere de vara decojite si taiate felii
  • 30 gr. zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri gem

in plus:

  • ulei pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • 1 mana de gris de presarat peste aluatul framantat

//

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Spalam merele de vara,le curatam de coaja si cotoare si le taiem felii.

Presaram scortisoara si 30 zahar tos peste feliile de mere si le lasam deoparte.

Amestecam untul rece, dat pe razatoarea cu ochiuri mari, cu zaharul, praful de sare, 2 linguri de apa rece + faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l dam pentru cel putin 30 minute la rece.

3/4 din cantitatea de aluat de aseaza in tava unsa cu ulei, se intinde cu mana in tava, impungem aluatul din loc in loc cu o furculita,presaram o mana de gris si asezam deasupra feliile de mere.

Peste mere asezam din loc in loc "pete" de gem, din aluatul ramas formam bilute mici pe care le asezam din loc in loc intre petele de gem,apoi dam tarta la cuptor pentru 15 minute (atentie, cuptorul trebuie sa fie preincazit!). In tot acest timp eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Intre timp batem ouale cu zaharul+zaharul vanilat+praful de copt+praful de sare+pudra de roscove la viteza mare a mixerului,pana isi dubleaza volumul. Reducem viteza la minim, turnam grisul in ploaie, obtinem un aluat putin mai gros decat un aluat de clatite.

Scoatem tarta din cuptor (dupa cele 15 minute), turnam blatul peste mere, nivelam, presaram fulgi de ciocolata si dam din nou tarta la cuptor pentru alte 30 minute (coacere tot cu ventilatie, 165 grade), pana se rumeneste frumos.

Scoatem tarta din cuptor, o pudram cu zahar pudra, o lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu rondele de mere