Tarta cu mere

de monicamarton in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 3223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de faina;
  • 100 grame de unt sau untura;
  • 1 ou; · o lingura de apa;
  • o lingura de zahar brut
  • un praf de sare;
  • 2 linguri de scortisoara macinata;
  • 1 kilogram de mere
  • 250 grame de zahar

Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara  si amestecati bine compozitia, pana devine cremoasa, adaugati untul si incorporati totul. Puneti apoi o lingura de apa si faina si framantati bine compozitia pe care apoi o puneti la frigider pana preparati umplutura.

Daca va este mai comod, puneti toate ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie si le mixati, apoi lasati compozitia la rece, in frigider. Pentru umplutura spalati si curatati merele, le radeti sau le taiati cubulete. Stoarceti zeama pe care acestea o lasa, adaugati zaharul si o lingura de scortisoara. Mai stoarceti merele, daca este cazul sau puteti sa adaugai o lingura de gris in compozitie pentru a absorbi sucul pe care merele il lasa.

O alta varianta ar fi sa caliti merele in cratita pana se evapora sucul din compozitie, situatie in care le lasati sa se raceasca inainte de a le pune peste aluat. Încingeţi cuptorul la 200 de grade. Taiati aluatul scos din frigider, in doua parti egale.

O parte o intindeti si o puneti in tava dupa ce ati uns cu untura/unt sau asezat o foaie de copt in tava. Asezati umplutura peste ea, iar deasupra  asezati, ca o dantela/grilaj, fasii de aluat intins si taiat. Lasati tarta la copt 30 de minute, iar, dupa ce ati scos-o din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca, apoi taiati-o bucatelele pentru a fi servita.   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara