Tarta cu mere si caramel de post

de Nadyne in Dulciuri, 20 Noi 2016 | 5559 vizualizari

 

 Un rasfat simplu, gustos si aromat de post...

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu faina
  • 1/2 pahar zahar+ 2 linguri
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 mere mari
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura suc de mere sau apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si caramel de post:

  Spalam si curatam un mar si-l dam prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il presaram cu scortisoara.

  Adaugam zaharul, amestecam, punem apoi uleiul si amestecam din nou. Incepem sa adaugam cate putina faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.

  Punem la foc o craticioara cu mierea, cele doua linguri de zahar si lingura cu suc sau apa si aducem la punctul de fierbere. Zaharul trebuie sa se topeasca.

 Turnam siropul intr-o tava de chec sau o forma rotunda mai mica, apoi asezam celelalte mere spalate, curatate si taiate feliute subtiri. 

Aluatul se asaza peste mere si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 190 grade, unde se coace cam 40-45 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Lasam tarta sa se racoreasca, apoi o rasturnam pe un platou si presaram bucatele mici de miez de nuca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si caramel de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone