Tartă cu mere Tatin

de Catalina L in Dulciuri, 18 Feb 2015 | 4160 vizualizari

 

La Tarte Tatin - este o tartă cu mere inversată - Un desert cu fundu'-n sus
Istoria ei este foarte cunoscută ......
Pe la sfarsitul secolului al 19-lea, doua surori frantuzoaice - Caroline si Stephanie Tatin pregateau o tarta cu mere pentru clientii micului hotel in care lucrau.
Deodata, realizeaza ca au copt deja merele, dar au uitat sa puna aluatul dedesubt.
Asa ca s-au gandit sa-l puna deasupra... Rezultatul a fost apreciat de clienti, iar tarte Tatin a intrat in istorie.
Născută dintr-o greșeală această retetă aparține patrimoniului culinar francez.

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de aluat foetat frantuzesc
  • 5 mere
  • 150 g zahăr
  • 50 de grame de unt
  • suc de lamaie
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu mere Tatin:

Se caramelizeaza 100 de zahăr într-o  tigaie/tava fierbinte- in tava pe care apoi o veti pune la cuptor

Adăugați untul, apoi merele taiate si stropite cu sucul de lamaie. Adaugati deasupra restul de zahar. 

Gatiti la foc mic timp de 10 minute până cand merele se coloreaza.

Se presara cu scortisoara si ia de pe foc. 

Se prepară foaia de aluatul foetat. 

Acoperiți merele cu aluatul, împingând aluatul între mere și marginile formei.

Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 ° C timp de 20 -30 minute. Rasturnati vasul pe o farfurie dar nu-l ridicati imediat.

Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea merelor.

Se serveste calduta cu frisca sau inghetata de vanilie.

Foarte bună și parfumată !!!!!!!

Pofta Buna......


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere Tatin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Catalina L 1

18.02.2015, 20:45

Mersi bunica, motan, simona, géo

Rocsi 1

18.02.2015, 21:37

Este foarte buna!

Catalina L 1

18.02.2015, 23:36

multumesc rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crostata cu mere