Tarta cu orez si spanac

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2012 | 5193 vizualizari

 

Am facut rost de spanac zilele trecute, si m-am pus repede la treaba. Vazusem o tarta intr-o revista, cu orez si spanac, care de mult era in planul meu. Cand am intrat in posesia spanacului mi s-a aprins beculetul, si am zis DA, acum este momentul pentru aceasta minunata tarta. Reteta am mai adaptat-o normal, doar trebuia sa aiba si o nota de originalitate, nu?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 250 gr faina
  • 120 gr unt
  • 1 ou mare
  • 2 linguri lapte rece
  • 1 lingurita sare
  • Ingrediente umplutura
  • 220 gr orez
  • 200 gr spanac
  • 2 cepe verzi cu tot cu cozi
  • 200 gr mozarella
  • 4 oua
  • 4 linguri smantana
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu orez si spanac:

Incepem cu aluatul de tarta.

Punem faina intr-un vas incapator, in mijlocul ei punem untul taiat cubulete, oul, sarea si incepem sa framantam pana se obtine o compozitie omogena. Adaugam laptele rece, rece si amestecam pana la omogenizare. Compozitia trebuie sa fie moale, dar nu lipicioasa. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora. Timp suficient ca sa ocupam de umplutura :)

Incepem cu spanacul....sau orezul, sau daca le faceti in acelasi timp e de-a dreptul super! :P

Punem 1l apa cu un praf de sare la fiert, pentru spanac. Cand apa clocoteste adaugam spanacul spalat bine in cateva ape, si-l lasam la oparit pentru 5 minute. Il scoatem din apa, si-l lasam sa se odihneasca...pana isi mai pierde din gradele acumulate in timpul oparirii.

Mai pregatim o oala cu apa pentru orez (orezul il puteti prepara dupa cum va place voua mai mult) Eu la o portie orez adaug 3 portii apa. Orezul il spalam bine in 2-3 ape, apoi il punem la fiert in apa cu sare. Cand este aproape fiert (nu mai mult de 15 minute) oprim focul.

Intr-un bol mai mare amestecam ouale cu smantana, adaugam mozarella razuita, sare, piper, patrunjelul si ceapa taiate marunt. Punem si orezul si amestecam usor pana la omogenizare

Spanacul racit il taiem fasii, sau cat de marunt doriti, si-l adaugam peste compozitia de mai sus. Buuunn, ce-a fost mai greu a trecut. Pregatim repede o forma de tarta, o ungem bine cu unt, toate ondulatiile sa fie acoperite.

Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua parti, una putin mai mare decat cealalta pentru a putea face baza. Intindem aluatul intr-un cerc cu diametrul mai mare decat cel al tavii, il punem in tava si-i dam forma dorita. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, turnam umplutra peste el, nivelam si apoi punem cealalta parte de aluat, intinsa si ea binenteles :)) Ungem cu galbenus de ou, eu cred ca am omis partea asta ca eram in graba.

Dam la cuptor pentru 45 min la foc mediu, timp in care putem sa reparam dezastrul ce l-am facut in bucatarie. Nu stiu voi cum sunteti, dar eu cand sunt in bucatarie, nu cred ca las vre-un coltisor neatins :))), asta pe langa carul de vase ce se aduna pentru spalat. Dar astea sunt detalii lipsite de importanta, ceea ce conteaza insa e ca tarta a iesit foarte buna, si binenteles ca va invit sa o degustati!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu orez si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac si iaurt