Tarta cu piersici si bezea

de Rocsi in Dulciuri, 5 Sep 2018 | 2095 vizualizari

 

Cum gasesc niste fructe aromate si dulci, cum fac o prajiturica, pentru ca prajiturile cu fructe sunt placerea mea. Aveam adunate si cateva albusuri in congelator, deci aceasta tarta a venit la fix! Am completat cu putin miez de nuca si a iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 130 gr iaurt
    • 1 ou
    • 80 gr unt
    • 2 linguri zahar
    • 330 gr faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Umplutura:
    • 3-4 piersici coapte
    • miez de nuca
    • vanilie
    Pentru bezea:
    • 6 linguri zahar
    • 5-6 albusuri
    • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si bezea:

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si nelipicios. Il inveliti in folie alimentara si il dati 30 de minute la frigider.
Il scoateti dupa acest timp, intindeti o foaie mai grosuta si o asezati intr-o tava de tarta, eu am folosit o tava dreptunghiulara. O apasati bine cu degetele si pe margini, surplusul il indepartati cu un cutit. Piersicile le spalati bine, le stergeti, scoateti samburii si le taiati felii mai groase. Asezati feliile de piersici una langa alta peste aluat, le stropiti cu vanilie si presarati bucati de miez de nuca. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-25 de minute, pana aluatul prinde o culoare usor aurie.

Bezeaua: Bateti albusurrile spuma. Adaugati treptat zaharul, mixati bine pana se topeste si obtineti o bezea teapana. La final incorporati zeama de lamaie. Dupa ce tarta a stat la cuptor, o scoateti, asezati bezeaua si o modelati cu o lingura. O introduceti iar in cuptor, setati temperatura la 200 grade si lasati tarta pana ce bezeaua se rumeneste. Daca aveti functia grill la cuptor, setati functia grill si in circa 5 minute bezeaua este rumenita. Cand este gata, scoateti tarta din cuptor si o lasati sa se racoreasca. O portionati si serviti fie simpla, fie cu un sirop sau un sos de fructe de padure. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

14.09.2018, 18:59

)) Multumesc Mihaela

lucy2002 1

05.08.2019, 16:30

Ce bine arata!

Rocsi 1

05.08.2019, 21:27

Multumesc mult, Lucy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Haiose rapide