Tarta cu piersici si crumble

de Ina in Dulciuri, 27 Noi 2013 | 4109 vizualizari

 

Multumesc, Timea, penntru reteta de aluat! >:D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat de tarta:

  • 125 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece

Umplutura:

  • 4 piersici mari, coapte
  • 1 lingura gris
  • 1-2 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
  • un praf de vanilie de Bourbon

Pentru uns tava :

  • o lingurita un topit
  • un plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si crumble:

Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut ,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie.  Adaugam apa si faina  si incepem sa framantam aluatul  pana incorporam si toata faina. 

Invelim aluatul in folie alimentara si pastram  la frigider cca  o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Din aluat vom pastra o parte pentru crumble.

Restul de aluat il vom intinde intr-o foaie rotunda pe care o vom aseza in  vasul de tarta uns cu unt si tapetat cu faina, avand grija ca cca 1-2 cm din aluat sa acopere peretii vasului. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Spalam si feliem piersicile. Presaram pe aluat o lingura de pesmet, peste care vom aseza in spirala, pe fundul vasului, feliile de piersica. Presaram peste piersica 1-2 linguri de zahar si scortisoara macinata  si  praf de vanilie de Bourbon.

Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial piersicile. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici pe care le asezam peste fructe .

Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 30-35 minute.

Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca , apoi o  putem  felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici si smantana