Tarta cu pui si ghebe

de Lau in Mancaruri cu carne, 8 Mai 2019 | 3060 vizualizari

 

M-am inspirat de la Rocsi

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa rece
  • sare
  • 240-250 g faina
  • Umplutura
  • 1 piept de pui
  • 300 g ghebe fierte
  • 1 ceapa verde
  • 150 g cascaval
  • 2 ou
  • 3 linguri lapte
  • 2 felii de ardeii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si ghebe:

Aluatul-intr-un bol amestecam oul cu sarea si untul taiat cubulete, adaugam faina amestecand cu paleta si treptat apa.

Framantam un aluat omogen cu mana. Intindem aluatul pe masa infainata.

Asezam in tava unsa si tapetata cu faina, presam usor cu degetele pe laterale si in colturi, taiem surplusul de aluat cu un cutit.

Intepam cu furculita si dam la frigider cat pregatim umplutura.

Umplutura-pieptul de pui taiat bucati mai mari, il condimentam cu condimente dupa gust (sare, piper, boia de ardei, rozmarin )

Incalzim 2 linguri de ulei, adaugam pieptul de pui si il rumenim pe toate partile pana ce isi lasa tot lichidul.

Ghebele le tocam si le calim impreuna cu ceapa verde in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, 1 canita de apa, condimente dupa gust si lasam la foc potrivit pana ce scade.

Scoatem tava de la frigider, adaugam ghebele racite,puiul,bucati de ardei, bucati de cascaval sau dat prin razatoare.

Batem oul cu laptele si turnam peste tarta.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 180 grade C, pana ce se rumeste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei