Tarta cu ricotta si spanac

de BuburuzaBubu in Aperitive / Garnituri, 14 Iun 2012 | 8369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat
  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 linguri de apa rece
  • Umplutura
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 500 gr spanac oparit,scurs si tocat
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr smantana
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 gr bacon cuburi
  • 2 oua
  • 30 gr parmesan ras
  • sare,piper
  • Felii de rosii si ardei iute/optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta si spanac:

Aluat: Se pun toate ingredientele intr-un bol, framantam, dupa care facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem in frigider 30 minute

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Incingem uleiul de masline in tigaie in care calim ceapa, usturoiul si  baconul. Adaugam spanacul si se mai caleste inca 2-3 minute la foc mediu. Condimentam cu sare si piper. Se lasa cateva minute sa se racoreasca.

Ricotta o amestecam cu ouale, samantana si parmesan, adaugam spanacul(daca mai este nevoie condimentati cu sare si piper). Amestecam pentru omogenizare.

Punem aluatul pe masa unde in prealabil am cernut faina si intinde aluatul cu sucitorul. O forma de tarta (30 cm) se captuseste cu hirtie de copt sau unt si faina. Aluatul de tarta se aseaza in forma si intepam din loc in loc cu furculita. Se toarna compozitia de spanac si se niveleaza, decoram cu rosii si ardei iute.

Bagam tarta la cuptorul in prealabil incalzit la o temperatura de 200 de grade pentru cca 40-45 min. Se lasa la racit cca 30 minute inainte sa o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac