Tartă cu spanac şi brânză

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2012 | 3443 vizualizari

 

Mie îmi place foarte mult spanacul.Şi pentru că pe piaţă a apărut deja, m-am gândit să fac o tartă simplă şi foarte gustoasă. Se face uşor.În compoziţie mai merge adăugat şi un pic de kaizer prăjit….aşa cum am mâncat de la colega mea….dar pentru că noi mâncăm rar mezeluri….am preferat să fac fără.

 

INGREDIENTE

  • 700 g spanac proaspăt
  • 200 g brânză de oaie rasă
  • 5 ouă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • 150 g caşcaval ras
  • roşii cherry
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu spanac şi brânză:

Spanacul se curăţă şi se spală bine. Se opăreşte pentru câteva minute în apă cu sare, se scoate, se răceşte apoi se scurge bine.

Ceapa se toacă mărunt, la fel şi mărarul.

Spanacul bine scurs se toacă mărunt, se amestecă cu ceapa şi mărarul, cu ouăle bătute ca pentru omletă,100 g caşcaval ras, piper şi  brânză rasă. Compoziţia se toarnă în tava de tartă cu diametrul de 27 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se presară deasupra restul de cascaval şi se pun căteva roşioare cherry. Se coace tarta cam 25 de minute. 

E bună şi caldă şi rece.

Poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu spanac şi brânză" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (30)

madi_marin 1

09.03.2012, 20:46

Criss...multumesc...

madi_marin 1

09.03.2012, 20:46

MIUTA....multumesc...

madi_marin 1

09.03.2012, 20:47

Ruxy...ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta fara aluat, cu spanac si branza de capra