Tarta cu spanac si oua de prepelita

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 4535 vizualizari

 

Va recomand o delicioasa tarta!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 cana faina
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • sare
  • Umplutura
  • 250 g spanac congelat
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g branza de capra
  • 12 oua de prepelita
  • 1 lingura busuioc
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri parmezan
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu spanac si oua de prepelita:

In castron amestecam faina, sare, praf de copt, apoi untul si dupa ce am obtinut un aluat nisipos, adaugam oul batut, facem o sfera si lasam sa se odihneasca 15 minute. Facem o foaie subtire, o punem in forma de tarta, o intepam cu o furculita si dam la cuptor 10 minute.

Pentru umplutura punem untul intr-un vas pe foc mic, adaugam spanacul taiat daca nu este, usturoiul, iar dupa 2-3 minute dam vasul deoparte si amestecam cu smantana, branza data pe razatoare, 4 oua batute, 1 lingura de parmezan, piper, (sare nu e nevoie daca branza e sarata). Amestecam bine compozitia si o rasturnam in forma, deasupra presaram restul de parmezan si spargem ouale ramase. Dam la cuptor 30 minute, iar dupa ce s-a racit se poate servi.

TIPS-URI

1

aluatul se poate folosi si fara sa fie copt inainte

2

branza de capra poate fi inlocuita cu orice alta branza

3

parmezanul de asemenea poate fi inlocuit cu cascaval

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spanac si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini quiches cu spanac