Tarta cu sunca si ardei gras

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2014 | 4530 vizualizari

 

O delicioasa reteta, pe care eu o am de la o prietena (virtuala), Alina, si careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou,
  • 3/4 pachet de unt,
  • sare,
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 4 ardei grasi,
  • 200 g sunca,
  • 300 g branza de vaci,
  • 4 oua,
  • usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • zeama de lamaie,
  • putin mustar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sunca si ardei gras:

Cernem faina (sa fi fost nevoie de vreo 250 g...), intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem ceva gen firimituri. Adaugam si oul si framantam. Dam o forma de bila aluatului obtinut, infoliem si dam la rece, macar 30 de minute. Calim usor ardeii taiati julienne, adaugam putin usturoi tocat, sare, piper si mai apoi sunca taiata cuburi; lasam putin pe foc sa se imprumute aromele, apoi lasam la racorit.

Branza de vaci o amestecam cu ouale, cu putin mustar si zeama de lamaie.

Incorporam in compozitia de branza sunca si ardeii. Amestecam usor. Intindem in tava de tarta unsa cu unt (eu am folosit hartie de copt) o foaie de aluat, avand grija sa pastram o bucatica pentru a orna tarta. Repartizam compozitia cu ardei peste foaia din tava si improvizam din aluatul ramas un soi de grilaj.

Ungem cu putin ou batut grilajul si marginile tartei si coacem cca 40 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti chef de framantat folositi un foietaj din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sunca si ardei gras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui si bambus