Tarta frageda cu mere

de laura_n in Dulciuri, 20 Oct 2016 | 3667 vizualizari

 

Frageda, gustoasa, un desert simplu si de sezon

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 gr untură (unt gras)
  • 4 lg zahăr brut
  • 2 ouă de găină
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahăr cu rom
  • 1 vrf. cuțit bicarbonat sodiu
  • 150 ml lapte dulce
  • 500 gr făină de grâu
  • Umplutură
  • 10 mere mari
  • 1 lămâie
  • 4 lg zahăr
  • 1 plic zahăr cu rom
  • 3 lg griș
  • 6 lg pesmet alb
  • scorțișoară măcinată
  • zahăr pudră pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta frageda cu mere:

Se foloseste un castron în care se amestecă untura cu un praf de sare și cu zahărul. Se adaugă ouăle, incorporându-se bine. Se adaugă zahărul cu rom, bicarbonatul de sodiu, laptele și apoi făina în două tranșe. Se amestecă inițial cu telul, apoi odată cu restul de făină, se frământă cu mâna. Dacă este cazul, se mai adaugă făină. Aluatul trebuie să fie moale, dar fără să se lipească de mâini. Se dă la rece cât timp se pregătește umplutura.

Merele se spală, se curăță de coajă și cotoare și se rad cu ajutorul unei răzători cu ochiuri mari. Se lasă într-un castron, peste care se presară 4 linguri de zahăr brut și puțină zeamă de lămâie. În momentul în care încep să lase din suc, se adaugă grișul, pesmetul și se amestecă ușor să se distribuie uniform în compoziția de mere. Grișul și pesmetul vor lega bine compoziția, vor absorbi din sucul lăsat de mere, păstrând astfel din dulceața lui.

Se pregătește o tavă potrivită (eu am folosit o tavă de 25 x 35 cm), se așază o hârtie de copt.

Se pornește cuptorul să se încălzească.

Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două. Se întinde o primă foaie, nu foarte groasă, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se așază foaia de aluat în tavă. Eu procedez astfel: întind foaia de aluat direct pe hârtia de copt, apoi transfer ușor în tavă. Se așază aluatul frumos în tavă, lăsându-se o margine înaltă de 2 cm.

Se pune umplutura de mere, se nivelează ușor, apoi se presară scorțișoară.

Din aluatul rămas se întinde o altă foaie din care se decupează fâșii subțiri cu care se decorează tarta la suprafață. Eu am optat pentru un grilaj din aluat.

Tarta cu mere se pune la copt, în cuptor, la 180 grade, timp de 40-50 minute, în funcție și de cuptorul fiecăruia. Când devine rumenă și miroase a copt, se poate închide cuptorul. Se lasă puțin la temperat, apoi se scoate din cuptor.

Se pudrează cu zahăr după ce se răcește ca să nu se topească zahărul. Se porționează și se servește cu mare poftă!

Pur și simplu minunată și v-o recomand din inimă și vouă!

Să vă fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Sugestie: se pot presăra deasupra aluatului fulgi de migdale care la copt vor căpăta o culoare aurie și vor completa gustul bun al tartei cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Criss 1

22.10.2016, 05:19

Minunata!

Ancutsa 1

23.10.2016, 15:56

Delicioasa!

mihaelar63 1

17.11.2017, 07:32

Vreau sieu fragezica de asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura