Tarta rustica cu ardei

de vio_dreams in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2013 | 5910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • 6 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura:
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 200 gr telemea
  • 100 gr cascaval
  • 2 oua
  • sare, piper
  • nucsoara
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 4 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu ardei:

Din apa, margarina, faina ou si sare  framantam un aluat.

Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Taiem ardeii fasii. Amestecam cu branza faramitata si ouale. Asezonam cu sare , piper si nucsoara dupa gust.

.Presaram masa d elucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.

Asezam in mijloc umplutura si radem deasupra cascavalul. Punem cateva fasii de ardei deasupra.

Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca sa nu se desfaca la copt.

Ungem cu galbenusul batut cu lapte si punem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se poate servi atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose aperitiv a la Carmela