Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Sep 2014 | 2676 vizualizari

 

dupa reteta dragei noastre Rocsi, cu mici modificari. Gand drag, fata talentata si harnica! >:d

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. unt rece
  • 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri apa rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 buscuiti cu miere (din comert)
  • 400 gr. prune
  • 1 piersica
  • 1 nectarina
  • miez de nuca Pecan
  • 2 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan:

Punem 7 linguri de apa rece intr-un castron incapator.

Adaugam untul rece taiat bucati, 3linguri de zahar, praful de sare,1 plic zahar vanilat si faina. Framantam un aluat elastic,pe care-l vom da pentru cel putin 30minute la rece.

Spalam fructele, le desfacem de pe samburi.
Prunele se desfac in doua, piersica si nectarina se taie felii.

Scoatem aluatul de la rece, intindem o foaie care sa depaseasca cu cca 2-3 cm diametrul tavii in care dorim sa coacem tarta.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Asezam aluatul in tava, impungem din loc in loc aluatul cu furculita, presaram biscuiti zdrobiti, apoi asezam fructele peste biscuiti dupa inspiratie.

Miezul de nuca se aseaza peste fructe din loc in loc, presaram si celalat plic de zahar vanilat+cele doua linguri de zahar tos ramase.

Marginea aluatului care depaseste tava se pliaza usor si se aduce peste fructe catre interior.

Dam tava la copt pentru 35 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem tarta, o lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si budinca de casa