Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2013 | 3395 vizualizari

 

ma stiti ca sunt fan mancaruri sarate si in general ma incita prepararea antreurilor /aperitivelor.Tarta asta am facut-o pornind de la o punguta de tarate pe care o aveam prin camara si din care foloseam rar cate o lingura pe care o adaugam in faina alba cand faceam paine.Apoi am castigat un borcanel de unsoare de cocos la un concurs si ma tot gandeam ce sa fac cu ele.Le-am combinat si am facut acest blat sarat, sfaramicios si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 100 g tarate de grau
  • faina cat cuprinde (n-am masurat dar am pus asa la framantat cate putin cate putin pana am simtit constistenta unui aluat)
  • 60 g unsoare de cocos
  • 50 g branza sarata tare
  • 2 oua
  • cascaval moale 50 g
  • 1 carnat picant afumat
  • frunze de valeriana
  • sare, piper
  • 1 varf de cutit de praf de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana:

Se da pe razatoare branza tare si se amesteca cu unsoarea de cocos si cu taratele  adaugand faina alba in completare pana ce nu mai este lipicios. Coca asta se intinde pe o tava rotunda in strat subtire (a mea cred ca are marimea clasica de vreo 25 cm ).Se coace putin inainte de a pune toppingul, vreo 5 minuite in cuptorul preincins , punem la mijloc, eu am pus in cuptorul electric la 200 g C .Apoi adaugam deasupra albusurile batute spuma in care am adaugat si o lingura de faina alba, cascavalul razuit, sare si piper si praful de usturoi.Apoi din loc in loc lasam sa alunece si galbenusurile si rondelele de carnat afumat. Dam iar la cuptor sa se coaca si apoi spre sfarsit adaugam pe deasupra si cateva frunze de  valeriana.

E delicioasa si e buna si rece, eu mi-am luat la pachet.

TIPS-URI

1

mai puteti adauga deasupra in topping si bucatele de branza topita sau ardei, ciuperci, ce va place, ca la o pizza.Eu am mai incercat si cu frunze de baby spinach si cu rondele de rosie si mi-a placut tare mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu blat din tarate si unsoare de cocos cu branza si valeriana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv