Tarta sarata cu legume si sunculita

de retetele_tinei in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2015 | 3854 vizualizari

 

Pentru cina, am pregatit aceasta gustoasa tarta sarata cu legume si sunculita. Eu la aceasta reteta am folosit morcovi, vanata, zucchine, praz si ardei, dar daca nu va plac, le puteti, numai decat, inlocuii. De asemenea am folosit putina sunculita usor afumata, care ia dat o aromata inedita, de aceea, pe cat se poate, va sfatuiesc,  sa nu o taiati de pe lista... acum, gata cu vorba, haideti sa va scriu reteta :) .

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de pasta brisè
  • 1/2 vanata
  • 2 morcovi
  • 3 zucchine mai mici/dovlecel
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 praz ( doar partea alba)
  • 2 oua
  • 3 linguri parmezan
  • 150g mozzarella
  • 250g sunculita usor afumata taiata marunt
  • 150ml apa
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu legume si sunculita:

Legumele se curata si se taie, dupa plac.

Intr-o tigaie se pun legumele cu putin ulei de masline ( cca. 3 linguri) si se lasa la calit 2 sau 3 minute, apoi, se pune sunculita, apoi piper, se lasa la calit totul in jur de 2 minute, dupa se pun 150 ml apa si se lasa totul la fiert pana scade apa.

Pana scade apa de pe legume, se bat ouale cu putina sare, apoi se pune parmezanul si se amesteca, iar mozzarella se taie cuburi. Dupa ce a scazut apa de pe legume, se pun ouale batute cu parmezan si mozzarella si se amesteca totul bine.

Separat, se ia pachetul de pasta brisè , se intinde putin cu facaletul, iar apoi se pune in tava pentru tarta.

Peste aluat se pun legumele, iar marginile se intorc putin, inspre ineriorul tartei.

Tava cu tarta se da la cuptor, pana cand marginile prind o culoare frumos aurie.

Apoi, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Rece se poate servii! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu legume si sunculita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de piscoturi cu ciocolata