Tarte cu peste

de cristina1985 in Peste, 21 Feb 2019 | 2806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa rece
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 80 g cascaval
  • 150 g smantana
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 400 g cod congelat (sau alt peste,fara oase)
  • 40 g cascaval (deasupra)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu peste:

Codul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa  ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca trebuie). Se lasa la racit,pentru a se intari. Apoi, l-am prajit in putin ulei de cocos (fara miros si gust) sau puteti folosi alt ulei.Nu s-a rumenit,dar ii da un pic de gust. S-ar putea sa se desfaca in bucatele, prin prajire, dar nu e o problema pentru ca oricum trebuie taiat ,pentru tarte.Se lasa la racit.

Aluatul :Untul rece se amesteca cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi se adauga galbenusul, sare,praf de copt si apa (treptat). Se framanta , pana rezulta un aluat moale.Se tine la frigider 30 minute.

Umplutura:se amesteca ouale, cu cascavalul ras fin, smantana, ceapa verde taiata, sare ,piper.

Se decupeaza din aluat, cerculete,care se aseaza in formele de tarte ( cu diametru de 9 cm),cu hartie de copt .Se pun bucatele de peste, umplutura si deasupra restul de cascaval ras fin.Se coc in cuptorul preincalzit,cam 35-40 minute,sau pana sunt gata.Oricum, trebuie sa verificati dupa 20-25 minute (depinde de cuptor).Mi-au iesit 20 de tarte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Macrou afumat