Tarte umplute cu humus cu avocado, seminte de dovleac si chia

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2017 | 2933 vizualizari

 



Bunatati pentru colindatori.
Sunt sigura ca va era dor de niste seminte de chia :P Chiar sunt bune aceste tarte. Va astept la colindat :D.
 

 

INGREDIENTE

  • 250 g naut
  • 1 avocado
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 3-4 lingurite tahini de casa ( pasta de susan)
  • sare
  • usturoi dupa gust
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 3 linguri de seminte de dovleac
  • 1 lingura seminte de chia
  • coji de tarte
  • ardei iute pentru decor.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte umplute cu humus cu avocado, seminte de dovleac si chia:

Daca aveti naut din conserva cum am avut eu, il puneti la scurs, pana pregatiti celelalte ingrediente. Daca aveti crud, il fierbeti din timp si il lasati sa se raceasca si sa se scurga. Curatam usturoiul si avocado si ii scoatem samburele. Punem intr-un bol, nautul, avocado, usturoiul taiat felii, zeama de lamaie si tahini. Mixam bine, adaugam putina apa calda, daca este necesar, Potrivim de sare. Adaugam semintele de dovleac si chia si amestecam iar. Umplem cojile de tarte cu compozitia rezultata si decoram cu fasiute de ardei iute. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pasta de susan se face foarte repede si este mult mai buna facuta in casa. Avem nevoie doar de susan, ulei de floarea soarelui sau ulei de susan si susan. Incalzim circa 2 minute susanul intr-o tigaie incinsa, amestecand continuu. Dupa ce s-a racit, blenduim susanul cu sare si ulei. Se pastreaza bine la frigider si 2 luni.

2

Fasiuta de ardei iute folosita ca decor desavarseste gustul tartelor

3

Daca ramane humus, il punem intr-un bol, il stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie si servim cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte umplute cu humus cu avocado, seminte de dovleac si chia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tartine de vinete cu avocado