Terina de ficat cu sos de afine

de Irina in Ficat, 17 Mar 2009 | 15865 vizualizari

 

Am scapat cu bine dupa masa imbelsugata de Craciun! Acum vine vremea sa ne gandim si la petrecerea de Revelion, nu? Ar fi bine sa o luam mai usurel. Deci, ma gandesc la ceva mai usor, mai rafinat cu care sa-mi uimesc musafirii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 2 cepe
  • un pachet de unt
  • 2-3 fire de cimbru
  • 2 fire de rozmarin
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de coniac
  • 5 linguri de fistic
  • 10 g gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de ficat cu sos de afine:

Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul si dafinul (eu le prefer proaspete) si se lasa la foc pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru, etc si se pune amestecul la blender pana se obtine o pasta fina. Gelatina se pune in 100 ml apa la inmuiat. Se adauga apoi fisticul (se poate inlocui sau combina cu nuca macinata, dupa gust), coniacul si gelatina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune folie de plastic intr-o tava si se toarna amestecul, iar pe deasupra se presara fistic pana se acopera. Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se scoate pe un platou, se feliaza si se stropeste cu putin sos de afine si gata terina!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de ficat cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitele din ficatei de pui