Terina de legume cu branza

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2011 | 6934 vizualizari

 

Inspirata de "puideom" mi-am luat inima in dinti si am facut aceasta terina.

 

INGREDIENTE

Ingrediente
  • 300 g telemea de vaca
  • 300 g smantana
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 fire ceapa verde
  • fire usturoi verde
  • 3 pliculete gelatina (30 g)
  • 200 g mazare fiarta
  • patrunjel verde
  • sare si piper alb dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume cu branza:

Se amesteca branza rasa cu smantana si se lasa deoparte.

Se taie dovleceii rondele, se oparesc 5-6 minute in apa cu sare. Se scot, se trec putin in apa rece cu gheata si se lasa sa se scurga. Morcovul se feliaza cu cutitul de curatat legume, se opareste in apa cu sare 8-9 minute. Se scot, se trec putin in apa rece cu gheata si se lasa sa scurga. Mazarea se fierbe, se strecoara si se lasa sa se scurga.
Se toaca marunt ceapa verde, usturoiul verde si ardeiul rosu. Se amesteca legumele taiate cu branza si smantana. Se adauga mazarea si se omogenizeaza compozitia. Se potriveste de sare si piper. Gelatina se prepara conform instructionilor de pe plic si dupa ce s-a racit se pune trei sferturi in compozitia de branza si legume. Intr-un vas Yena sau o tava de check tapetata cu folie alimentara se aseaza jumatate din rondelele de dovlecei si feliile de morcov. Se pune restul de gelatina peste dovlecei si se da la rece sa se inchege. Se scoate tava, se aseaza compozitia de legume si branza, se aseaza deasupra restul de rondele de dovlecei si feliile de morcov. Se da la frigider pentru cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei patison umpluti cu legume