Terina de legume cu pui

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 9 Ian 2014 | 6713 vizualizari

 

M-am saturat de eterna salata boeuf si m-am gandit sa ii dau o alta fata...inspirata de aici,de la bucatarasi.

 

INGREDIENTE

  • 3 buc morcovi fierti,tocati
  • 3 buc patrunjel fierti,tocati
  • 3 buc cartofi fierti,tocati
  • 2 buc oua fierte tari,maruntite
  • 100 g Maioneză dietetică facuta in casa
  • 100 g smantana slaba
  • 150 g Porumb dulce boabe
  • 150 g Mazăre verde boabe
  • 300 g Piept de pui fiert si tocat
  • 1 buc rosie pentru decor
  • 9 feliute ardei gras semafor felii
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 2 plicuri gelatina alimentara granule
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume cu pui:

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si sare;

Intre timp,porumbul si mazarea  se storc bine de zeama;

Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustar si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana;

Se fierb ouale tari,se decojesc si se toaca marunt;

Cand pieptul de pui este fiert se scoate din supa si se toaca marunt;la fel procedezi si cu zarzavatul si cartofii;

Strecori 200 ml de supa si o dai la racit;

Amesteci toate ingredientele: zarzavat,porum,,mazare,piept de pui,oua si sosul de maioneza cu smantana; dregi cu mustar si sare daca mai este nevoie;

Cand supa s-a racit, pui gelatina la umflat;cand este bine umflata o pui la foc mic,pana cand se lichefiaza( atentie sa nu fiarba fiindca se taie!); adaugi gelatina la amestecul obtinut,in fir subtire;

Tapetezi o forma de chec cu folie alimentara, torni compozitia si o dai la rece pentru cca 2 ore;

O rastorni pe un platou,indepartezi folia si o decorezi cu rosia si feliile de ardei;

O servesti taiata felii.

TIPS-URI

1

legume

2

pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

09.01.2014, 19:12

gaby_duceag 1

09.01.2014, 22:41

MINUNATA!

diaconta 1

10.01.2014, 09:04

super

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua scotiene