Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2013 | 3305 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata de pui
  • 1 dovlecel mic
  • 1 mar
  • 30 g cascaval
  • 1 ceapa rosie
  • 4 lingurite zeama de lamaie
  • 1/2 gogosar acru
  • 1 ou
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia iute + dulce
  • 1/2 lingurita chili
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingura ketchup
  • 2 lingurite mustar
  • 3-4 foi de dafin
  • sare, piper, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar:

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati compozitia. Taiati felii dovlecelul, marul si cascavalul.

Asezati pe bucati de folie de aluminiu felii de mar si dovlecel, un strat de carne de 1,5 cm grosime, acoperiti cu o felie de cascaval, puneti deasupra o felie de ceapa rosie (maslina, rosie, gogosar, etc), indoiti marginile foliei in sus si puneti terinele pe gratar. Lasati la foc mic 15 minute, apoi inca 5 minute la foc mediu.

Scoateti-le pe un platou cu tot cu folie, ca sa nu se scurga zeama de la carne. Indepartati cu grija folia si decorati platoul cu fasii de gogosar, felii de lamaie, catei de usturoi.

Se serveste cu salate sau muraturi. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si branza