Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelita

de oanapl in Mancare copii, 22 Aug 2022 | 4921 vizualizari

 

Această rețetă rapidă am văzut-o la Madi si mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă
  • 30g unt aromatizat cu usturoi
  • 2 roşii mari și zemoase
  • 4 cartofi
  • 5 ouă de prepeliţă
  • sare
  • piper
  • condiment Verdețuri de Provence
  • busuioc uscat
  • pătrunjel verde
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelita:

Se curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu Verdețuri de Provence. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt . Se coc la 200 de grade pentru 20 – 30 de minute.
Între timp se prepară sosul de roşii: se călește ceapa tăiată julien, în unt aromatizat cu usturoi. Se adaugă roşiile tăiate cubulețe, busuiocul, sare şi piper după gust. Se lasă la foc mic să mai scadă sosul, cam  8-10 minute.

Când cartofii sunt gata, se adaugă peste sosul de roşii, apoi se pun din loc în loc ouăle. Se acoperă totul cu un capac şi se lasă la foc mic să se gătească şi ouăle.
Se serveşte preparatul presărat cu pătrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie cu rosii, cartofi si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Baghetute " Mic Dejun"