Tigaie picanta de pui

de mikidaniro in Pui, 23 Feb 2012 | 5327 vizualizari

 

Aceasta mancarica este una dintre preferatele piticei mele.Da!surprinzator,dar asa este,ea mananca mai condimentat si decat mine,:)) seamana cu sotul meu in privinta aceasta:).Desi este destul de picanta,niciodata nu a accepta sa o fac fara ardei:).Daca nu va place picant puteti elimina ardeiul iute sau puteti pune doar jumatate.

 

INGREDIENTE

  • 450g ciuperci proaspete
  • 350g piept de pui
  • 300g ficatei de pui
  • 1 ardei iute verde
  • 150ml vin
  • 5-6 catei de usturoi 
  • marar
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie picanta de pui:

Pasul 1:curatam,spalam si taiem in patru ciupercile

Pasul 2:spalam pieptul de pui si il taiem cuburi potrivite

Pasul 3:spalam,curatam,lasam la scurs ficateii,apoi ii taiem bucati potrivite

Pasul 4:curatam si tocam 2 catei de usturoi

Cand avem totul pregatit punem o tigaie pe foc cu un pic de ulei in care punem usturoiul tocat, ciupercile, un pic de sare si lasam pe foc pana se rumenesc un pic.Adaugam puiul,apoi ficateii,iar cand sunt si acestia un pic rumeniti adaugam vinul,dam focul iute pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam si ardeiul iute tocat rondele.Lasam la foc potrivit amestecand din cand in cand pana se gatesc ficateii, adaugand cate un pic de apa calda daca este nevoie.Inainte cu 2-3 min.de a stinge focul adaugam si restul  usturoiului facut mujdei,potrivim de sare si piper,iar la sfarsit mararul.
Se poate servi simpla sau cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie picanta de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat