Tiramisù di colomba

de Krystal in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 2714 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g Colomba
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g suc de portocale
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 3 oua
  • 40 ml lichior de portocale
  • 30 g ciocolata neagra menaj
  • 60 g zahar cristal
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisù di colomba:

Pentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ).

Acum prepram crema de mascarpone:

Apoi separam galbenusurile de albusuri in 2 castroane.

Galbenusurile incepem sa le batem spuma impreuna cu zaharul cristal cu mixerul.

Cand au devenit albe si si-au marit volumul adaugam cate o lingura de mascarpone si il batem impreuna pana se face spuma, asa pana terminam mascarponele, iar apoi adaugam coaja rasa de la portocala si amestecam bine.

Il punem in frigider pentru 5 minute.

Preparam siropul de suc de portocale si lichior de portocale amestecandu-le impreuna.

Acum ansamblam Tiramisù:

Punem pe fundul farfuriei un disc de Colomba si il insiropam cu siropul de sucul de portocale  amestecat cu lichiorul de portocale. Peste acest disc adaugam crema de mascarpone , apoi adaugam al 2-lea disc de Colomba si il insiropam si pe acesta  si apoi punem ultimul strat de crema de mascarpone.

Deasupra radem ciocolata neagra menaj in forma de scalie, ca in foto.

Punem Tiramisù in frigider pentru 2-3 ore apoi se poate manca.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisù di colomba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza