Tiramisu reţetă cu coniac

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 23 Feb 2011 | 13579 vizualizari

 

Cum nu am gasit (bineinteles!!!) vin de Marsala m-am gandit sa pun ceva coniac.. ...avand in vedere ca maine este Dragobetele,zi de sarbatoare ne permitem sa ne ametim de iubire,de coniac sau de amandoaua,de ce nu.... PS:maine revin cu sectiunea,acum e inca la rece...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr piscoturi
  • 250 ml cafea expresso
  • 250 gr zahar praf
  • 500 gr mascarpone
  • 50 ml coniac
  • 5 oua
  • cacao pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu coniac:

Tiramisu reţetă cu coniac

Asta e a 5 oara cand fac Tiramisu dupa multe retete si e prima data cand imi reuseste crema:

galbenusurile se bat cu zaharul praf pana se dubleaza compozitia si se incheaga bine

se adauga crema mascarpone si se bate incontinuu cu mixerul la viteza mica

apoi se adauga coniacul se incorporeaza bine apoi si albusurile batute spuma(de preferinta cu o lg de lemn,nu se vor inmuia.)

Amestecam cu mixerul la viteza constanta pana obtinem o crema consistenta si o punem la congelator pret de 10 minute.

In aceste zece minute eu am pus cafeaua la facut si am amestecat cu o lingurita de zahar.

Iar restul banuiesc ca se stie:

Primul blat piscoturi inmuiate(2 secunde eu am lasat)in cafea al doliea crema...iar ultimul sa fie de crema peste care cernem cacao.

Eu am uns si marginile cu crema,ca tot a ramas 3-4 lg in plus..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos