Tiramisu reteta cu piure de zmeura

de Bucataras Medi in Dulciuri, 22 Sep 2016 | 6811 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală, dar ce poate fi mai bun, mai delicios, mai racoros, mai elegant decat o portie de tiramisu? Voi ce spuneti?
Ei bine m-am gandit ca acest tort poate fi un rasfat ....deci...."Ziua cand imi rasfat nevasta".

 

INGREDIENTE

  • 750 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 1 kg zmeura
  • 200 g piscoturi
  • Pentru ornat:
  • zmeura
  • visine
  • cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu piure de zmeura:

  • Tiramisu reţetă originală
  • Pentru piureul de zmeura
  • Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure.
    Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema.
  • Pentru crema
  • Amestecam mascarponele cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam circa 8-10 min.
  • Separat amestecam smantana pentru frisca cu restul de zahar pudra si mixam pana frisca devine ferma.
    Incorporam ,lingura cu lingura,frisca in crema mascarpone.
  • Asamblare
    Pentru asamblare am folosit un vas yena cu diametrul de 21 cm. si 2 pahare.
    Punem de jur.imprejurul vasului un rand de zmeura,apoi pe fundul vasului,piscoturile ,peste care  un strat generos de piure de zmeura.
  • Urmeaza un strat de crema(jumatate din cantitatea de crema).
    Nivelam crema.
  • Continuam cu un  rand de zmeura de jur.imprejurul vasului,un strat de piscoturi peste crema.
    Peste piscoturi adaugam piureul de zmeura ramas.
    La final ultimul strat de crema.
    Nivelam crema.
    Pudram cu cacao.
    Decoram cu zmeura si visine.
  • Delicios!
  • Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu piure de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu prune