Tiramisu reţetă originală

de Meea in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 2803 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Era sambata, afara ploua, era frig...cate motive sa mai fie?Indeajuns! Eu si Ana aveam toate motivele sa ne apucam de prajitureala! Si ce sa fie ? ce sa fie? Ana mare fan tiramisu, timpul se scurge repede...ce mai? Aveam incotro? Deloc. TIRAMISU SA FIE! Scoatem piscoturile, pregatim cafeaua si...la treaba! Nu ma impac deloc cu cafeaua si am zis :"Ii dau mamei portia mea";si ce sa vezi? Am gustat si eu...asa cam o farfurie plina...as mai fi gustat desigur,dar s-a terminat! Nu-i nimic,mai facem odata! :))

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente:
  • un pachet de piscoturi
  • 300 ml cafea (3 in 1,capuccino etc )
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 500g mascarpone
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • cacao
  • fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

          Tiramisu reţetă originală

       Separam albusurile de galbenusuri (sa fie la temperatura camerei). Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam 4 linguri de zahar si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
                 Separat mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,pana acesta s-a topit. Sa nu va plictisiti si sa lasati zaharul netopit! Adaugam apoi in crema de galbenusuri si cele doua cutii de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi spuma de albusuri cu crema de galbenusuri cu miscari ample,de jos in sus.
                 Intr-o tava punem putina crema la baza sa se aseze bine piscoturile, pe care le inmuiem in cafea si formam un strat peste care punem jumatate din crema.
                  Apoi formam un alt strat de piscoturi inmuiate (doar pe o parte) in cafea,apoi punem ultimul strat de crema. Presaram cacaua pe desupra si lasam la frigider cateva ore.(Eu am pus pe mijloc niste fructe de padure). Si gata treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"