Tocana cu bureti vineciori la tuci

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 31 Mai 2019 | 4036 vizualizari

 

E sezonul buretilor vineciori deliciosi numai bune de pusi intr-o tocana cu ceapa verde, marar si patrunjel....

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg bureti vineciori
  • ceapa verde proaspat culeasa de pe brazda din gradina- sa fie, nu ne zgarcim....
  • o cana cu amestec de rosii si ardei facut asta toamna
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit cca 100 ml
  • marar si patrunjel tot din gradina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu bureti vineciori la tuci:

Mai intai spalam si curatam bine buretii de impuritati, apoi ii taiem bucati mai mari.

Curatam ceapa verde o spalam si o taiem marunt.

Punem tuciul pe foc cu uleiul si lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un praf de sare, lasam sa se caleasca cca 10 min, apoi adaugam buretii si acoperim tuciul cu un capac, lasam cca 30 de min sa se patrunda buretii bine, adaugam amestecul cu rosii si ardei, potrivim de sare si piper si mai lasam pe foc cca 10 min la foc mic. La final adaugam mararul si patrunjelul tocat.

Servim cu mamaliga si cu multa pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu bureti vineciori la tuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

03.06.2019, 17:27

Buna mai trebuie sa fie
Aprope ca am citi ca era la Turci )

oanapl 1

03.06.2019, 18:04

Ce bunatate!

Catalina L 1

08.06.2019, 17:01

fara carnita? MINUNATA

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu maioneza de post