Tocana de legume

de mirela0911 in Mancaruri de post, 4 Aug 2020 | 11034 vizualizari

 

O mancare gustoasa cu legume de vara, pline de culoare si vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc morcov
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 buc rosie
  • 1 buc vanata
  • 250 ml bulion
  • 1 crenguta cimbru
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • 1/2 cana orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita.

Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei.

Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit. Ardeiul gras rosu si verde se taie cubulete si se pun peste celelalte legume.

Dovlecelul se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pun in cratita si se amesteca. Se presara putina sare si se amesteca totul impreuna. Se toarna cei 100 ml apa fierbinte. Se lasa sa dea cateva clocote.

Rosia se opareste in apa fierbinte pentru cateva secunde si se decojeste. Se taie in cubulete si se pune in cratita. La final se adauga vanata coapta si tocata marunt.

Se toarna bulionul, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba cateva minute, impreuna cu crenguta de cimbru.

Intre timp se fierbe orezul separat in apa cu sare. La final se adauga orezul, se amesteca, se lasa sa dea inca 2-3 clocote, se pune patrunjelul verde tocat, se stinge focul, se acopera cratita si se lasa putin asa inainte de a fi servita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare cu varza dulce (de post)